На Луганщині окупанти масово здаються в полон

17:09, 07.03.2022
На Луганщині окупанти масово здаються в полон

Росіяни втрачають наступальний потенціал та масово здаються в полон

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що підрозділи російських загарбників втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон.


Як інформує Україна молода, про це він написав у Фейсбуці та опублікував відео з підбитим БМП агресора.


«Незважаючи на велику кількість військ, окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон захисникам України і цивільному населенню», – повідомив Гайдай. 


За його словами, російські військові продовжують свої намагання пробитися до обласного центру – Сєвєродонецька.


«На відео палає БМП російських окупаційних військ, яка вела вогонь по позиціях українських захисників. Це далеко не весь асортимент ворожої техніки, яку щоденно знищують Об'єднані сили на Луганщині та Донеччині», – зазначив Гайдай.


Також Керівник ОВА поінформував, що на тимчасово окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору, спрямованого на місцеве населення.


«Робимо все можливе для відновлення комунікацій, намагаємося евакуювати якомога більше людей та пильно слідкуємо за гуманітарною ситуацією – поки задовільно», – підкреслив Гайдай.


Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 


В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Як повідомляла УМ, президент Франції Еммануель Макрон вкрай обурений політичним і моральним цинізмом президента РФ Володимира Путіна у питанні евакуації українців із зони бойових дій.


Відтак, він жорстко розкритикував господаря Кремля у зв’язку з позицією Росії щодо "зелених коридорів" для виходу українського цивільного населення.