Apple припинила продаж техніки в РФ – Мінцифра

18:40, 05.03.2022
Apple припинила продаж техніки в РФ – Мінцифра

Тепер «айфони» в Росії не продаватимуться

Компанія-гігант Apple приєдналася до санкцій проти країни-агресора РФ, що вторглася в Україну. Зокрема, росіяни більше не зможуть купити техніку в офіційних онлайн-магазинах.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.


Як сповістили в Apple, росіяни більше не зможуть:


—Придбати техніку компанії в офіційному онлайн-магазині в РФ;

—Користуватися Apple Pay на території РФ;

—Завантажити RT News і Sputnik News App Store за межами Росії;

—Користуватися відображенням як дорожнього руху, так і ДТП у реальному часі в Apple Maps.

 

“Ми підтримуємо гуманітарні дії, надаючи біженцям допомогу у кризі, що розгортається, і робимо все можливе, щоб підтримати наші команди в регіоні”, – зазначили у Apple, передає Мінцифри.


Нагадаємо, у Миколаївської області, у Баштанці, ЗСУ знищили техніку російських окупантів. Місцевим вдалось декого вигнали із села та вони змушені були поїхати далі.


Представник міністерства оборони США повідомив про три основні проблеми російської армії в Україні: солдати не мають їжі, у них закінчується паливо, а моральний дух знижений.


Також українців попереджають, що російський окупант готує інформаційні диверсії.  Вони планують запустити фейки, що нібито керівництво та уряд здали Україну.


Як повідомляла УМ, одна з найбільших авіабудівних компаній Airbus призупинила технічну підтримку російських авіакомпаній та постачання запчастин до Росії.