На переговори з РФ вилетіла українська делегація, фото

15:12, 03.03.2022
На переговори з РФ вилетіла українська делегація, фото

Українська міні-делегація для переговорів, щодо гумкоридорів. (Фото: Твіттер Михайло Подоляк)

Українська делегація вилетіла на переговори з делегацією Російської Федерації.

 

Як інформує УМ, про це близько 14 год повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері.

 

«На перемовини з РФ. Уже в гелікоптерах”, - написав він та опублікував спільне фото з головою парламентської фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією.

 

 

У свою чергу Арахамія у Фейсбуці проінформував, що початок перемовин за дві години.

 

За його словами, програма-мінімум на них – гуманітарні коридори, а далі «за обставинами».

 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 27 лютого поінформував, що провів розмову з Лукашенком. За результатами розмови українська делегація зустрілася з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять.

 

До складу української делегації увійшли голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький.

 

Як заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, переговори між українською і російською делегаціями були важкі, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

 

Як повідомляла УМ, на деяких напрямках російські військові починають переходити до оборони замість наступу, подекуди залучають резерв, бо несуть втрати. Проте окупанти продовжують наносити удари по населених пунктах з "Градів", "Смерчів" та "Ураганів".