Китай пропонує Кремлю стриманіше говорити про ядерну зброю

14:10, 28.02.2022
Китай пропонує Кремлю стриманіше говорити про ядерну зброю

Керівництво КНР заявило Кремлю, що їхні країни є партнерами, а не союзниками. Тому про ядерну зброю варто говорити стриманіше. (Фото з відкритих джерел)

Офіційний Пекін закликав Москву до стриманості після рішення президента РФ Володимира Путіна щодо приведення російських ядерних сил у стан підвищеної бойової готовності.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Spiegel  в понеділок.

 

"Всі сторони повинні зберігати спокій, проявляти стриманість і уникати подальшої ескалації", - сказав речник МЗС Китаю Ван Веньбінь.

 

Тим самим він відповів на запитання журналістів у Пекіні щодо заяви Путіна, яка була сприйнята як загроза, хоча він конкретно не згадав про ядерну зброю.

 

Китайський дипломат додав, що Китай підтримує всі зусилля щодо розрядки воєнного протистояння та мирного політичного вирішення.

 

Відповідаючи на додаткові запитання, речник підкреслив, що Китай і Росія є "стратегічними партнерами", але не "союзниками". Китай визначає свою власну позицію та політику в кожному окремому випадку.

 

Як повідомляла «УМ», 27 лютого Путін наказав перевести сили стримування в особливий режим бойового чергування. Адже він образився на санкції багатьох держав та погрожує світові ядерною зброєю.

 

У Пентагоні у відповідь заявили, що Сполучені Штати здатні захистити себе, своїх союзників та партнерів.

 

Водночас, ООН фіксує військові злочини Росії проти мирного населення України