Чеченські добровольці готові воювати з українцями проти Росії

12:40, 27.02.2022
Чеченські добровольці готові воювати з українцями проти Росії

Чеченські добровольці об’єднаються з Україною проти Росії

Лідер Чеченської Республіки Ічкерія  Ахмед Закаєв запропонував президентові України Володимирові Зеленському підписати угоду про військову співпрацю між двома сторонами, завдяки якій чеченські добровольці з Європи та самої України воюватимуть із Росією.


Як інформує Україна молода, про це Закаєв сказав під час свого відеозвернення в Бельгії після засідання там державного комітету деокупації Чеченської Республіки Ічкерія.


Як відомо в Європі проживають більше 300 тисяч чеченців.


Закаєв заявив, що головним питанням їхнього засідання було надання допомоги братньому українському народу у війні проти російського агресора. Він відзначив, що 90% членів державного комітету деокупації ЧРІ мають багаторічний досвід війни проти Росії і хочуть йти воювати за свободу українського народу.


"У зв’язку з цим я звертаюся до верховного головнокомандувача України, президента Зеленського. Підтримуючи український братній народ у боротьбі за незалежність і рішуче засуджуючи віроломний напад Росії на Україну, державний комітет деокупації ЧРІ ухвалив таке рішення: комітет готовий приступити до формування добровольчих загонів із числа громадян ЧРІ для відправлення до України", – сказав голова уряду ЧРІ.


Він пояснив, що задля цього уряд ЧРІ повинен підписати угоду з Україною про воєнну співпрацю. Це необхідна процедура, щоб чеченські добровольці були захищені Женевською конвенцією.


"Ми будемо раді зробити свій вклад у справедливій війні українського народу", –­ наголосив Закаєв. 


Він також повідомив, що готовий прибути до будь-якої точки України для вирішення цього питання.


Як повідомляла УМ, на Київщині у районі Гостомелю українські військові розгромили колону 141 моторизованого полку Росгвардії Чечні. Окрім «кадирівців», ліквідували його командира – соратника Рамзана Кадирова Магомеда Тушаєва.