Канцлер Шольц анонсував зупинку сертифікації Північного потоку-2

14:10, 22.02.2022
Канцлер Шольц анонсував зупинку сертифікації Північного потоку-2

Шольц заявив про зупинку сертифікації газогону «Північний потік - 2» (Фото Офісу президента)

Після визнання Росією незалежності псевдореспублік «Л/ДНР», Німеччина зупинила сертифікацію проєкту «Північний потік — 2».


Як інформує Україна молода, про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє видання Handelsblatt.


Очільник Уряду Німеччини засудив рішення президента РФ Владіміра Путіна визнати "незалежність" угрупувань "Л/ДНР" та назвав це серйозним порушенням міжнародного права. 


Він заявив, що своїми діями на сході України Путін порушує не лише Мінські домовленості, а й Статут ООН, який передбачає збереження територіальної цілісності та суверенітету держав. 


Олаф Шольц оголосив про зупинку сертифікації «Північного потоку-2» і переоцінку політики енергетичної безпеки країни. Канцлер додав, що потрібно докласти всіх зусиль, аби уникнути подальшої ескалації.


"На цьому етапі, незважаючи на санкції, також важливо не допустити подальшої ескалації. ... Для Європи йде війна на сході. Такої катастрофи необхідно запобігти", – сказав Шольц.


Нагадуємо, що Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель скликає позачергове засідання очільників МЗС для затвердження санкцій проти РФ.


Крім того, Президент США Джо Байдена запроваджує пакет санкцій щодо окупованих територій, які не є частиною пакету широкомасштабних економічних заходів.


У США також підготували початковий  пакет санкцій проти Росії за вторгнення в Україну, який, з-поміж іншого, містить заборону фінансовим установам здійснювати транзакції для великих російських банків.


Крім того, очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Росія буде відрізана від міжнародних фінансових ринків у разі нападу на Україну. 
 

Як повідомляла УМ,  сенатори-республіканці внесли законопроєкт до Конгресу США, що передбачає санкції проти Росії.

 

Зазначається, що сенатор Джим Ріш очолив більшість своїх колег-республіканців у впровадженні законопроєкту, щоб забезпечити важливу підтримку, необхідну Україні для захисту та стримування Росії агресії вже сьогодні, "покладаючи реальні витрати на Кремль за його поточну і потенційну майбутню агресію проти України".