У Росії ринок акцій пішов у стрімке «піке» через ситуацію на сході України

15:59, 21.02.2022
У Росії ринок акцій пішов у стрімке «піке» через ситуацію на сході України

Біржі Росії оперативно прореагували на те, що коїться біля кордонів України.

На тлі повідомлень про ситуацію на сході України обвалився російський ринок акцій. Так, індекс Московської біржі впав нижче 3270 пунктів, оновивши мінімум з 25 січня.

 

Як інформує УМ, про це 21 лютого повідомила «Новая газета».

 

«На 13:30 індекс Мосбіржі склав 3267,08 пункти (-3,7%), індекс РТС - 1337,66 пункти (-3,9%). Потім індекси Мосбіржі і РТС посилили падіння до 8-10%. Долар при цьому піднявся вище 78 рублів, євро - вище 88,68 рублів», - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що обвалилися акції великих російських компаній. Зокрема, подешевшали папери TCS Group, UC Rusal, Сбєрбанку, «ЛУКОЙЛа», «АЛРОСА», OZON, «Яндекса», «Роснефти», «Сургутнефтегаза», «НОВАТЭКа», «Магнита», «Аэрофлота», ВТБ, АФК «Система», «Татнефти», Polymetal, «Интер РАО», «РусГидро», «Норникеля», «Газпрома», ПАО «Полюс», «МТС», «НЛМК», «Газпром нефти», «ММК», «Северстали» та інших. Rusal просів майже на 12%.

 

Як повідомляє видання, вранці 21 лютого рубль і фондові активи ненадовго зміцнилися на ранкових торгах на Московській біржі після того, як Єлисейський палац повідомив про готовність російського президента Владіміра Путіна на саміт з американським лідером Джо Байденом, а прессекретар Білого дому Джен Псакі підтвердила, що Байден готовий зустрітися з Путіним, якщо не відбудеться вторгнення в Україну.

 

Однак прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков згодом заявив, що конкретних планів щодо організації саміту поки немає, і повідомив про скликання позапланового засідання Ради Безпеки РФ.

 

Як повідомляла УМ, зібрати Раду безпеки Росії на позачергове засідання 21 лютого несподівано вирішив Президент РФ Володимир Путін.