Президент Світового конгресу українців Павло Грод засудив російську провокацію

13:02, 19.02.2022
Президент Світового конгресу українців Павло Грод засудив російську провокацію

Президент СКУ закликав міжнародну спільноту засудити посилення напруги з боку Росії (Фото СКУ)

Світовий конґрес українців (СКУ) закликав міжнародну спільноту негайно засудити посилення напруги та провокаційну дезінформацію Росії та її маріонеткової окупаційної адміністрації на Донбасі про начебто «український наступ на Донбас».


Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті СКУ.


«Закликаємо світове співтовариство якнайшвидше засудити провокації та дезінформацію Російської Федерації та її маріонеткових адміністрацій на Донбасі. Закликаємо партнерів України посилити моніторингову місію спостерігачів ОБСЄ на Сході України, а також припинити діяльність небезпечних джерел дезінформації, таких як Russia Today»,– заявив президент СКУ Павло Ґрод.


У Конґресі констатували, що Росія активізує масову дезінформаційну кампанію, збільшує кількість обстрілів українських позицій і цивільної інфраструктури із забороненої Мінськими угодами зброї та загострює безпекову ситуацію.


«Україна вже понад 8 років захищається від російської агресії. Сьогодні Україна та міжнародні партнери викрили та заперечили неправдиві твердження РФ про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях», – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, раніше в лютому СКУ звернувся до високих представників європейських інституцій із закликом підтримати Україну та зберегти єдність та рішучість для відсічі російській агресії. 
 

Як повідомляла УМ, лідер Сполучених Штатів Джо Байден вдруге виступив із терміновим відеозверненням щодо стосовно ситуації в Україні. Він заявив, що у нього є підстави думати, що Путін вже прийняв рішення про вторгнення в Україну.