Спостерігачі ОБСЄ порозходилися у відпустки

12:44, 19.02.2022
Спостерігачі ОБСЄ порозходилися у відпустки

Спостерігачі ОБСЄ ідуть у позачергові відпустки на тлі загрози російського вторгнення

У масові відпустки на тлі загрози російського вторгнення пішли спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ . 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє  «Радіо Свобода».


Керівництво Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні дозволило брати позачергові відпустки усім співробітникам місії у зв’язку із військово-політичною ситуацією в Україні.


Згідно з інформацією, яку «Радіо Свобода» отримало в одному з розвідувальних органів України – понад 60% спостерігачів із західних країн та понад 40% українських співробітників скористалися такою можливістю. 


Водночас майже всі іноземні міжнародні спостерігачі, окрім громадян РФ та деяких країн СНД, отримали від своїх дипломатичних установ застереження на евакуацію. Фактично ядром СММ ОБСЄ в Україні зараз стали спостерігачі з Росії (понад 90 осіб) та країн СНД.


«Радіо Свобода» звернулася за офіційним коментарем до Місії, там не спростували і не підтвердили цю інформацію. Водночас послалися на повідомлення для преси від 13 лютого, у якому йдеться про те, що окремі держави-учасниці ОБСЄ вирішили, що їхнім громадянам, відрядженим на службу в СММ, варто залишити Україну в наступні кілька днів.


Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський звернувся до представників моніторингової місії ОБСЄ та дипломатів, щоби вони лишалися в Україні й фіксували обстріли бойовиків на Донбасі. 


Як повідомляла УМ, окупаційна влада оголосила загальну мобілізацію на території України, що контролюється Російською Федерацією.