Україна просить ОБСЄ негайно скликати консультації у «мінському» форматі

17:07, 17.02.2022
Україна просить ОБСЄ негайно скликати консультації у «мінському» форматі

Росія вже давно зневажливо ставиться до представників ОБСЄ на Донбасі.

До ОБСЄ 17 лютого звернулася українська делегація у Тристоронній контактній групі щодо невідкладно скликання позачергової консультації групи з питань безпеки, а також засідання у «мінському» форматі. Причина — численні обстріли на Донбасі з боку бойовиків.

 

Як інформує УМ, про це українська делегація повідомила у четвер, 17 лютого, у Телеграм, коли і розпочались обстріли.

 

З початку доби 17 лютого бойовики зробили понад 40 обстрілів  і використовували для цього артилерію та міномети. Як результат, пошкодили будівлю дитячого садочку в районі Станиці Луганської, снаряди також влучили на двір Врубівського ліцею. В обох будівлях під час обстрілів перебували діти, учні та персонал.

 

Крім цього, під час обстрілів бойовики пошкодили житлові будинки та обʼєкти інфраструктури. Поранення загалом отримали троє мирних жителів.

 

Уранці 17 лютого бойовики «ДНР» і «ЛНР» почали масовані обстріли — під вогонь потрапили 22 населені пункти. У Станиці Луганській обстріляли дитячий садок, унаслідок чого контузило трьох працівників. Також пошкоджено низку будівель. Крім того, бойовики обстріляли школу у Врубівці неподалік міста Попасна. Поранення отримали щонайменше четверо людей, зокрема український військовий.

 

Президент Володимир Зеленський та очільник МЗС Дмитро Кулеба назвали це провокацією і закликали Захід засудити порушення Росією перемир’я.

 

Як повідомляла УМ, під час робочої поїздки у Донецьку область Президент Володимир Зеленський відвідав позиції українських військовослужбовців на передній лінії оборони, де тривають інтенсивні обстріли.