Росія збрехала про відведення своїх військ від кордонів України

09:01, 17.02.2022
Росія збрехала про відведення своїх військ від кордонів України

Попри заяви про відведення частини військ, РФ продовжує їх нарощення біля кордонів України. Наразі їх чисельність становить понад 150 тисяч

Росія збільшила на 7 тисяч осіб кількість  військових біля українських кордонів попри заяви Москви про відведення частини сил. За даними Білого дому, навколо України тепер сконцентровано понад 150 тисяч військовослужбовців РФ.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє АВС News з посиланням на високопосадовця Білого дому.


Поповнення було помічено на наступний день після того, як Міноборони Росії заявило про початок відведення. Дані отримані 16 лютого. Саме тоді до кордонів прибуло поповнення. Де саме воно стало і що це за війська, чиновник не повідомив.


Про нарощування сил говорить і британська розвідка.


Глава військової розвідки Британії генерал Джим Хокенхалл також заявив, що Росія все ще продовжує нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. За його словами, у РФ є на місці достатньо військової сили.


Він зазначив, що Британія не бачить свідчень того, що РФ відводить війська від кордону України.


«Всупереч своїм твердженням, Росія продовжує нарощувати свої військові можливості на кордоні з Україною. У тому числі в це входять позиції для додаткових броньованих машин, вертольоти і польові госпіталі, які прямують у бік українського кордону», – заявив генерал.


Напередодні російський дипломат повідомив, коли РФ відведе війська від України.


Тим часом неправдиві заяви Росії є черговою спробою знайти привід для вторгнення – Білий дім.


16 лютого Росія заявила, що відводить частину військ з окупованого Криму. Також  Міністерство оборони Росії повідомило, що Південний та Західний військові округи у вівторок починають повернення з навчання до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.


Пізніше цю інформацію прокоментував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.


Як повідомлялося, останній звіт української розвідки не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков. 


Як повідомляла УМ, офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що підрозділи  Західного та Південного військових округів у вівторок, 15 лютого, починають повернення з навчання до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом.