Путін назвав суперечливим звернення Думи про визнання ОРДЛО

13:01, 16.02.2022
Путін назвав суперечливим звернення Думи про визнання ОРДЛО

Путін отримав "ініціативу" від Думи щодо ОРДЛО, але вирішив почекати із її затвердженням.

Звернення Держдуми РФ про визнання незалежності самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» президент Росії отримав й «взявши його до уваги», щоправда згоден, що таке визнання суперечить Мінським угодам.

 

Як інформує УМ, про це заявив речник Путіна Дмитро Пєсков, передають «РИА Новости».

 

За словами Пєскова, звернення — «яскравий показник настрою парламентаріїв та суспільства».

 

«Але президент наголосив, що головне — допомогти у врегулюванні ситуації на південному сході [України], а зробити це можна, всіляко сприяючи імплементації Мінського комплексу заходів. Ось, власне, на чому й акцентуватиметься президент у своїй роботі», — сказав він.

 

Депутати Держдуми Росії 15 лютого ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Д/ЛНР». Відповідний проєкт ухвали зібрав 351 голос. Путін у відповідь заявив, що для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно насамперед виконати Мінські домовленості.

 

В Офісі президента України зазначили, що звернення Держдуми Росії ускладнить ситуацію в Європі — таким чином РФ робить крок до руйнування Мінських домовленостей. У Міністерстві закордонних справ зазначили, що це означатиме вихід РФ із Мінських угод.

 

Як повідомляла УМ, в Державній думі мали розглянути дві постанови про визнання «Л/ДНР»: одну постанову подала Комуністична партія, іншу — путінська партія «Єдина Росія».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено відповіді США і НАТО на вимоги Росії щодо гарантій безпеки.