Студенти знову вимагають відставки Шкарлета біля Офісу Президента

12:24, 14.02.2022
Студенти знову вимагають відставки Шкарлета біля Офісу Президента

Біля ОП студенти вимагають відставки Шкарлета. (Фото: Юлія Овсяннікова)

Акція протесту, де студенти вимагають відставки міністра освіти й науки Сергія Шкарлета, відбувається зранку в понеділок, 14 лютого, біля Офісу Президента.

 

Як повідомляє УМ, участь у заході беруть близько двох сотень .

 

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Могилянка - це свобода", "Шкарлет тимчасовий, студентство назавжди" та інші. Також над ними майорять прапори України.

 

Студенти вишикувались перед входом до Офісу Президента з боку вулиці Інститутської. Крім того, поряд із ними знаходиться машина з гучномовцями, з якої виступають спікери.

 

Окрім відставки міністра Шкарлета, студенти також вимагають відставки ректора НАУ Максима Луцького. Як зазначають організатори, ректор не має права очолювати заклад вищої освіти, бо він підпадає під люстрацію за співпрацю з режимом Януковича.

 

Зокрема, участь у мітингу приймають студенти різних київських університетів: НаУКМА, КПІ, НАУ, КНУТШ та інші.

 

На місці події працює нацгвардія, поліція та поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

 

Нагадаємо, що  4 лютого під будівлею Кабінету Міністрів проходила акція "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій студенти також вимагали відставки міністра освіти.

 

1 лютого Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

 

Однак вже 3 лютого МОН скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

Як повідомляла УМ, у Верховній Раді почали збір підписів за відставку з посади міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.