Літак SkyUp сів у Кишиневі через заборону власника летіти в Україну

11:52, 13.02.2022
Літак SkyUp сів у Кишиневі через заборону власника летіти в Україну

(facebook.com/skyup.aero)

Рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом Фуншал-Бориспіль не зміг прилетіти до місця призначення і вимушено здійснив посадку в Кишиневі (Молдова).

 

Виявилося, що лізингодавець заборонив літаку SkyUp, що виконував рейс PQ0902, входити у повітряний простір України через загрозу вторгнення Росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба SkyUp  в неділю. 

 

"12 лютого 2022 року лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що авіакомпанія SkyUp змогла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту — в Кишиневі — та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва. Також усіх пасажирів було забезпечено харчуванням.

 

При цьому, команда SkyUp дякує за підтримку Посольству України в Республіці Молдова й Надзвичайному та Повноважному Послу України Марку Шевченку, який одразу відреагував на запит і допоміг у координації дій.

 

У авіакомпанії сподіваються на розуміння виключності ситуації з боку пасажирів та докладають зусиль, щоб доставити всіх в Україну. І додають, що SkyUp разом із Посольством України в Молдові забезпечить повернення пасажирів в Україну.

 

Водночас в авіакомпанії не повідомляють причин заборони від лізингодавця.

 

Зауважимо, що Міністерство закордонних справ Ірландії рекомендує не подорожувати до України через високий ризик бойових дій. Водночас ірландців, що перебувають в Україні, закликають повернутися додому комерційними рейсами.

 

 

До речі, вчора нідерландська авіакомпанія KLM скасувала всі рейси в Україну через загрозу бойових дій.

 

Як повідомляла «УМ», в суботу міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у спільній заяві запевнили українців, що Збройні сили дадуть гідну відсіч окупантам, якщо ті наважаться на наступ.

 

На адресу ж ворогів вони коротко зазначили англійською: «Welcome to hell!» (Ласкаво просимо до пекла!).