Генпрокурорка Венедіктова закликає Ярославського повернутися після ДТП

10:20, 13.02.2022
Генпрокурорка Венедіктова закликає Ярославського повернутися після ДТП

Генпрокурорка Ірина Венедіктова. (Фото: gp.gov.ua)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала впливового бізнесмена Олександра Ярославського повернутися до України та пообіцяла об'єктивне, чесне та прозоре розслідування смертельної ДТП за участю його кортежу.

 

Як інформує Україна молода, про це Венедіктова заявила на брифінгу у Харкові напередодні.

 

"Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, мені здається, зараз може якраз правильно звернутися до пана Олександра Владленовича (Ярославського, - Ред.). Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості...

 

Повертайтесь до України, я вам обіцяю, що все буде за законом. Все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією моє слово буде", - сказала генпрокурорка.

 

За її словами, вона вважає дивним те, що громадянин, який зізнався в тому, що це нібито він на смерть збив людину в ніч на 9 лютого на трасі Київ-Харків-Должанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

 

Пані Венедіктова додала, що цього водія "поки що не можемо знайти".

 

Також, вона повідомила, що її підлеглі проведуть повноцінне розслідування щодо співробітників Нацполіції Харківської області та прокурорів Харківської облпрокуратури.

 

Як повідомляла «УМ», авто з кортежу олігарха Ярославського на смерть збило чоловіка під Харковом. Сам Ярославський вилетів з України чартерним рейсом до Великої Британії.

 

Згодом він прокоментував ДТП, заявивши, що спав і нічого не знає. Пізніше стало відомо, що водій з кортежу Ярославського  з'явився в поліцію.

 

Міністр МВС Денис Монастирський звільнив голову поліції Харківської області Станіслава Перліна, який підозрюється у спробі сфальшування обставин ДТП з кортежем Ярославського. А генпрокурорка Венедіктова взяла під особистий контроль цю резонансну ДТП.

 

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).