Данілов відкинув ідею звільнення окупованого Донбасу силовим шляхом

09:55, 12.02.2022
Данілов відкинув ідею звільнення окупованого Донбасу силовим шляхом

Секретар РНБО Олексій Данілов заперечив повернення тимчасово окупованих територій РФ військовим шляхом (Фото Офісу президента)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов категорично заперечує повернення нашою країною тимчасово окупованих РФ територій військовим шляхом, оскільки Україна не хоче кровопролиття і людських жертв.


Як інформує Україна молода, про це він заявив на брифінгу після виїзного засідання РНБО у Харкові.


«Ми не можемо цього робити, бо ми відповідальні за цивільне населення, яке там знаходиться. Якщо війська підуть у наступ, то ви собі можете уявити кількість населення, яке може загинути при такій операції»,- сказав Данілов.


За його словами, "для нас життя людини - найвища цінність", тому Україна в жодному разі не піде силовим шляхом.


При цьому секретар РНБО переконаний, що всі окуповані території України з часом буде повернуто. "Чи повернуться території Луганської і Донецької областей додому? Повернуться! Чи повернеться Крим? Повернеться! Це тільки питання часу", - наголосив він.


Як відомо, на Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Один з варіантів передбачає ескалацію на Донбасі.


Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний раніше неодноразово заявляв, що силовий сценарій повернення окупованих територій Донбасу і Криму Україною не розглядався і не готується.


Як повідомляла УМ, Рада національної безпеки і оборони України застосувала санкції щодо низки компаній, зокрема, і щодо телеканалу «НАШ», що належить проросійському політику Євгену Мураєву. Санкції запроваджено на п’ять років.