У Києві зібралися прихильники Порошенка біля апеляційного суду, фото

11:15, 11.02.2022
У Києві зібралися прихильники Порошенка біля апеляційного суду, фото

"Кияни - дякую за вашу підтримку! В робочий день, вас так сьогодні багато!" - з такими словами біля будівлі апеляційного суду звернувся Порошенко до своїх прихильників (Фото: Фейсбук Леонід Ємець)

Сьогодні, 11 лютого, об 11:00 розпочався розгляд апеляційних скарг на запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку. Під Київським апеляційним судом зібиралися люди з метою підтримати його.

 

Як інформує УМ, участь у заході беруть кілька сотень людей. Про це 11 лютого у Фейсбуці повідомив нардеп Леонід Ємець.

 

Рух вулицею Солом'янська ускладнено - учасники акції зайняли половину дороги поблизу суду.

 

 

Активісти змонтували сцену напроти входу до суду, з якої наразі виступають представники "Європейської Солідарності". Також поряд зі сценою встановлено екран, на якому зображено картинку з написом "Велике кривосуддя".

 

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Захистимо своїх, а також прапори України та стяги із символікою політсили "Євросолідарність".

 

Наразі ситуація спокійна. На місці події у посиленому режимі працюють правоохоронці.

 

Нагадаємо, що Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарг на рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

 

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд поклав на експрезидента низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня. Водночас раніше, 17 січня, у суді прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

 

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема, представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко, п’ятий президент України, різко відповів президенту Росії Володимиру Путіну на його пропозицію про політичний притулок, порадивши йому припинити «опікуватися» українськими політикам