У будинку та готелі мільярдера Ярославського провели обшуки, фото

10:48, 11.02.2022
У будинку та готелі мільярдера Ярославського провели обшуки, фото

Під час обшуків. (Фото: Фейсбук Поліція Харківської області)

У готелі Kharkiv Palace та у будинку бізнесмена Олександра Ярославського у в рамках розслідування смертельного ДТП на Харківщині слідчі Нацполіції провели обшуки.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в поліції Харківської області у Фейсбуці та Телеграм.

 

«В ході досудового розслідування проводяться санкціоновані судом обшуки у готелі та за місцем мешкання харківського бізнесмена та адресою проживання особи, яка звернулась до поліції з інформацією про свою причетність до вказаної ДТП», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

 

 Зазначається, що метою обшуку є вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля "Мерседес" та причетності інших осіб до скоєння ДТП.

 

Нагадаємо, що вночі 10 лютого на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка. На місці ДТП, за даними УП, знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

 

У Національній поліції повідомили, що бізнесмена через можливу причетність до скоєння ДТП викликатимуть на допит.

 

 

Сам Ярославський заявив, що спав вдома у той момент, коли трапилася ДТП.

 

Пресслужба бізнес-компанії DCH, яку очолює бізнесмен, зазначає, що за кермом автівки сидів їхній водій. Також у компанії додали, що Ярославський полетів до Лондона для зустрічі зі своєю родиною.

 

Жертву ДТП за участю кортежа Ярославського переїхали двічі – про це УП повідомили джерела в правоохоронних органах. Крім цього співрозмовник стверджує, що бізнесмен був на місці події.

 

 

Глава МВС Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківскої області Станіслава Перліна, якого підозрюють у фальсифікації справи щодо ДТП з кортежем Олександра Ярославського. Стало відомо, що слідчі Харківської поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу (водія – УМ.), яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельну ДТП. Натомість згодом з’ясувалося, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

 

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що щодо співробітників Нацполіції Харківщини і прокурорів Харківської обласної прокуратури проведуть розслідування.

 

Як повідомляла УМ, пізніше стало відомо, що Ярославський полетів з Харкова до Лондона.