Депутату Київради Трубіцину вручили підозру

17:33, 10.02.2022
Депутату  Київради Трубіцину вручили підозру

Ще кілька тижнів тому депутат Трубіцин вітав президента Зеленського з днем народження і постив спільні з іменинником фото. (facebook.com/vladislav.trubitsyn)

НАБУ повідомило про підозру чинному депутату Київської міської ради від «Слуги народу» Владиславу Трубіцину. Його, за інформацією слідства, викрито на одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди. Такі ж документи отримали ще п'ять фігурантів цієї справи. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

“10 лютого 2022 року чинному депутату Київської міської ради (голові однієї з постійних комісій Київради), якого НАБУта САП викрили на одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди, повідомили про підозру. Повідомлення про підозру підписано генеральним прокурором”, - йдеться у повідомленні.

 

Також правоохоронці повідомили про підозру і решті осіб, викритих 9 лютого 2022 року «на гарячому».

 

Йдеться про помічника депутата Київради, в.о. директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, наближену до депутата особу.

 

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 ККУ.

 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

 

“Слідство вважає що депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, у рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення точок сезонної пересувної торгівлі,- уточнюється у повідомленні.

 

Зазначається, що попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії за винагороду.

 

“Організатором відповідних торгів було комунальне підприємство, на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії депутат мав владні повноваження ініціювати рішення як про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі”, - поінформували у НАБУ.

 

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами.

 

“Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили «на гарячому”. Депутата Київради та посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України”, - зазначається у повідомленні.

 

Слідчі дії тривають.

 

Як відомо, 9 лютого детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

 

Голова політичної партії «Слуга народу», заступниця голови однойменної парламентської фракції Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник «СН» Владислав Трубіцин. Очільниця політсили скликала позачергову конференцію київської міської організації для розгляду цього інциденту.

 

Зі свого боку очільниця київської міської організації «Слуги народу», народний депутат із однойменної парламентської фракції Леся Забуранна заявила, що у політичній силі «Слуга народу» чекають об'єктивного розслідування справи щодо отримання хабаря Трубіциним.

 

Трубіцин наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

 

Як повідомляла УМ, народного обранця з фракції "Слуга народу" Сергія Кузьмінихякого підозрюють в одержанні 558 тис. грн хабаря, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук.