Сенатори просять Байдена надати Україні максимальний доступ до розвідданих США

11:18, 10.02.2022
Сенатори просять Байдена  надати Україні максимальний доступ до розвідданих США

Додаткові розвіддані від партнерів щодо дій армії РФ явно Україні не завадять.

Шістнадцять американських сенаторів фз двопартійної групи звернулася  9 лютого з листом до президента США Джо Байдена з проханням надати Україні максимальний доступ до розвідувальних даних Сполучених Штатів.

 

Як інформує УМ, текст листа розміщений на сайті голови комітету Сенату з питань розвідки Марка Ворнера.

 

Сенатори заявляють про "негайну потребу надати українським партнерам інструмент для допомоги у захисті проти подальшої російської агресії".

 

"Владімір Путін загрожує свободі та безпеці українського народу, і він демонструє запал до дій із захисту власного суверенітету, свободи і демократично обраного уряду" - йдеться у листі.

 

"Ми просимо, щоб США ділилися розвідувальними даними  з Україною у найширшому з можливих обсязі. Росія – агресор, і ми повинні озброїти Україну критичною інформацією, потрібною для захисту" - наголошують сенатори.

 

Вони заявляють, що це в інтересах самих Сполучених штатів, а також їхніх союзників і партнерів у регіоні.

 

"Російські погрози Україні є загрозою для демократій у всьому світі і ми закликаємо вас зробити якомога більше для підтримки України у цей критичний момент" - йдеться у листі.

 

Як повідомляла УМ, президенти Еммануель Макрон та Джо Байден в ході телефонної розмови обговорили нещодавні зустрічі президента Франції у Росії та Україні.