На Дніпропетровщині СБУ викрило злочинну організацію наркодилерів

13:20, 09.02.2022
На Дніпропетровщині СБУ викрило злочинну організацію наркодилерів

Служба безпеки України викрила наркоділків з мільйонними оборотами на Дніпропетровщині

Служба безпеки України зупинила діяльність наркотичної лабораторії на Дніпропетровщині. Щомісяця ділки продавали майже на 1 млн гривень психотропних речовин.


Як інформує Україна молода, повідомляє пресслужба СБУ.


За матеріалами слідства, «наркобізнес» організували двоє мешканців Дніпра. Лабораторію із виготовлення психотропу «альфа-PVP» облаштували у приватній будівлі на території одного з міст Дніпропетровщини. Необхідні прекурсори закуповували через заборонені спеціалізовані телеграм-канали.


«Підпільне виробництво ділки «започаткували» наприкінці минулого року. За оцінками фахівців, потужності нарколабораторії дозволяли щотижня виготовляти до 10 кг заборонених речовин. За цінами чорного ринку – це 4 млн грн щомісяця», - йдеться у повідомленні. 


Силовики провели п’ять обшуків у нарколабораторії та за адресами мешкання зловмисників.


Там виявлено та вилучено майже 20 кг психотропів загальною вартістю за цінами чорного ринку 5 млн грн, майже 2 тонни вторинної сировини, з якої при повторній переробці можна отримати до 30 кг готового психотропу, обладнання і тару для виготовлення та фасування, комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності. 
 

Як інформує УМ, правоохоронці викрили та ліквідували мережу кол-центрів, що працювала у різних містах України. До шахрайської схеми залучено понад 140 «працівників».