ОП готується «підвісити» конкурс з обрання директора НАБУ – Шабунін

12:26, 09.02.2022
ОП готується «підвісити» конкурс з обрання директора НАБУ – Шабунін

Шабунін виводить на "чисту воду" ненайкращі задумки щодо НАБУ Зеленського та його офіс.

Віталій Шабунін, керівник Центру протидії корупції вважає, що президент Володимир Зеленський хоче прострочити рішення уряду про формування конкурсної комісії з обрання директора НАБУ.

 

Як інформує УМ, про це 9 лютого Шабунін повідомив  у Telegram.

 

«В цьому конкурсі міжнародні експерти мають визначальний голос, саме тому Банкова готується знести весь конкурс (бо впливати на нього, як з САП, не зможе).

 

Якщо коротко, то Зеленський хоче прострочити рішення КМУ про формування конкурсної комісії, щоб потім знести/підвісити весь процес через ОАСК», - написав, зокрема, Шабунін.

 

Голова ЦПК звертає увагу, що в нинішньому порядку денному засідання Кабінету міністрів питання утворення комісії немає.

 

Це значить, що для прийняття цього рішення залишається лише засідання в понеділок 14 лютого.

 

«Тобто якщо рішення КМУ не буде найпізніше в понеділок, значить Банкова дала вказівку порушити закону, щоб підірвати конкурс на директора НАБУ», - наголошує Шабунін.

 

 

Свого часу керівник ЦПК застерігав, що команда президента Зеленського спробує затягнути конкурс з обрання директора НАБУ, який має відбутись навесні 2022 року, за тією ж схемою, за якою вже понад рік перешкоджає обранню нового керівника САП.

 

Нагадаємо, що на початку лютого конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу, хоча переможець давно визначений.

 

За словами Шабуніна, затвердження керівника САП знову заблокували представники комісії з Офісу президента. Він повідомляє, що Гуджал і Бусол заявили, що не будуть відвідувати засідання до апеляції на рішення Окружного адмінсуду Києва, яке гальмує комісію.

 

Як повідомляла УМ, на «чергове» засідання члени комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури збиралися 24 грудня.