Олексій Кулеба призначений головою Київської ОДА

08:44, 09.02.2022
Олексій Кулеба призначений головою Київської ОДА

Володимир Зеленський і Олексій Кулеба. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський призначив Олексія Кулебу головою Київської обласної державної адміністрації у вівторок ввечері.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідний указ глава держави підписав 8 лютого, попередньо звільнивши з цієї посади Василя Володіна.

 

Відомо, що до того, як очолити Київську область, Олексій Кулеба обіймав посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

 

Вручаючи службове посвідчення в Офісі президента, Володимир Зеленський висловив сподівання, що знання та досвід Олексія Кулеби сприятимуть динамічному розвитку регіону та розкриттю його потенціалу.

 

Пан Кулеба народився 1983 року в місті Києві.

 

У 2005 році після закінчення Київського національного економічного університету став магістром із міжнародної економіки.

 

У 2005-2008 роках навчався в аспірантурі Національної академії державного управління при президентові України.

 

Є кандидатом наук із державного управління. Викладав правознавство в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова.

 

Був радником на громадських засадах генерального директора комунального підприємства Плесо з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду м. Києва.

 

Обіймав посаду директора департаменту міського благоустрою КМДА. Має досвід підприємницької діяльності.

 

Як повідомляла «УМ», Кулебу ще нещодавно розглядали на Банковій як кандидата на голову КМДА замість Віталія Кличка. Втім, в Офісі президента відмовилися від цих планів.