Шість військових кораблів Російського флоту увійшли у Чорне море

17:30, 08.02.2022
Шість військових кораблів Російського флоту увійшли у Чорне море

Екіпажі кораблів «Корольов», «Мінськ» і «Калінінград» наразі знаходяться в протоці Дарданелли (facebook.com/mod.mil.rus)

Міноборони РФ заявило, що в рамках планових навчань шість великих десантних кораблів Балтійського та Північного флотів переходять із Середземного моря до Чорного, де візьмуть участь у навчаннях. 


Як інформує Україна молода, про  це 8 лютого, інформує пресслужба міноборони РФ. 


«Загін великих десантних кораблів (ВДК) Військово-Морського Флоту Росії почав проходження проток Босфор і Дарданелли. Кораблі здійснюють плановий перехід із Середземного в Чорне море, де візьмуть участь у військово-морських навчаннях», – йдеться у повідомленні міністерства.


У відомстві зазначили, що екіпажі кораблів «Корольов», «Мінськ» і «Калінінград» наразі знаходяться в протоці Дарданелли, а судна «Петро Моргунов», «Георгій Побідоносець» та «Оленєгірський гірник» пройдуть чорноморськими протоками протягом наступної доби. 


Нагадаємо, Росія провела у Балтійському морі корабельні стрільби.


Раніше Росія вивела у Балтійське море 20 бойових кораблів.


Як повідомляла УМ, 20 бойових кораблів Чорноморського флоту РФ повернулися до окупованої Кримської та Новоросійської військово-морських баз після закінчення військових занять у Чорному морі.