У Київводоканалі проводять обшук – прокуратура

15:35, 07.02.2022
У Київводоканалі проводять обшук – прокуратура

У «Київводоканалі» проводяться огляди з метою встановлення фактичного місцезнаходження обладнання для водопостачання та комплектуючих до нього (Фото Київської міської прокуратури)

У Київводоканалі в межах кримінального провадження щодо заволодіння коштами вказаного підприємства в особливо великих розмірах правоохоронці проводять обшуки.

 

Як інформує УМ, про це 7 лютого Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

 

«У понеділок, 7 лютого, Київською міською прокуратурою спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками ДСР України на виконання ухвал слідчого судді проводяться огляди складських приміщень ПрАТ «Київводоканал» в межах кримінального провадження щодо заволодіння коштами вказаного підприємства в особливо великих розмірах», - ідеться в повідомленні.

 

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018-2020 років між Київводоканалом та суб’єктом господарювання було укладено низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування тощо.

 

При цьому вказане підрядне підприємство відобразило у бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарських операцій з групою підприємств, які мають ознаки фіктивності, у яких нібито було закуплено обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього, що дозволило заволодіти коштами Київводоканалу в особливо великих розмірах.

 

Сьогодні в межах кримінального провадження на підставі ухвали суду у складських приміщеннях ПрАТ «Київводоканал» проводяться огляди з метою встановлення фактичного місцезнаходження обладнання для водопостачання та комплектуючих до нього, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

 

Раніше прокуратура спільно з Нацполіцією провела обшуки у підрядної організації.

 

У жовтні 2021 року столичні правоохоронці провели обшуки на підприємствах Київтеплоенерго і Київводоканал у справі розкрадання коштів на закупівлі обладнання.

 

Як повідомляла УМ, слідчі СБУ провели обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи Метінвест у Кривому Розі, більшістю акцій якого володіє олігарх Рінат Ахметов.