Стрілянина у Дніпрі: сестра Рябчука розповіла про накопичувальний ефект

14:26, 05.02.2022
Стрілянина у Дніпрі: сестра Рябчука розповіла про накопичувальний ефект

Сестра стрілка Артемія Рябчука - Юлія повідомила Мосійчуку, що її брат ніколи ні на що не жалівся (Скріншот відео)

Сестра Артемія Рябчука, який влаштував стрілянину у військовій частині, впевнена, що він "не з тих, хто буде жорстоко мстити".

 

Під час служби її брат дуже змінився, став спілкувався по-іншому, однак ніколи не жалівся.


Як інформує Україна молода, про це розповіла Юлія Рябчук в інтерв'ю з Ігорем Мосійчуком.


«Попросив грошей на ремонт телефону. Наразі ми вже починаємо підозрювати, що телефон у нього могли відібрати та спілкуватися від його імені з мамою», – розповіла Юлія.


За словами сестри, нічого поганого про службу Артемій не розповідав. Казав, що все суворо, але на тиск не скаржився. «Шкодував наші нерви, я думаю», – пояснює жінка. 


Юлія вважає, що штовхнути на вбивство брата могло щось надзвичайне.


«Це мало бути щось надприроднє, щось дуже його допекло. Видно був якийсь ефект накопичення. Він не з таких, щоб жорстоко мстити. Мені страшно уявити, що там відбулося насправді», – сказала сестра Рябчука.


Юлія також розповіла, що у дитинстві Артемій був звичайним хлопчиком, нічого дивного за ним сестра не помічала. Товаристський, мав друзів та був лідером у своїй компанії. Також хлопець захоплювався волейболом, любив грати на піаніно, кларнеті. Останні роки навчився записувати електронну музику, створив свій ютуб-канал і туди її завантажував. 


Сама Юлія живе в Росії з 2013 року, вийшла туди заміж. Мати провела Артема в армію і також приїхала до доньки – допомагати їй із дітьми. Родина належить до євангельських християн-баптистів.


 

Як повідомляла УМ, нацгвардієць Артемій Рябчук, який влаштував стрілянину в Дніпрі, відмовився від своїх свідчень та змінив адвоката.


Нагадаємо, 27 січня на території Південного машинобудівного заводу сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович, під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, після чого зі зброєю втік. У результаті п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.


Проти нацгвардійця, який стріляв у побратимів, порушили три кримінальні справи. Слідчі вже повідомили затриманому Артемію Рябчуку про підозру. Суд обрав йому найсуворіший із можливих запобіжний захід — тримання під вартою.


Як відомо, командувач Нацгвардії подав у відставку через розстріл у Дніпрі. Міністр внутрішніх справ назвав це рішення вчинком справжнього офіцера та пообіцяв передати рапорт президенту.