Блінкен опублікував відеозвернення на підтримку України

11:05, 05.02.2022
Блінкен опублікував відеозвернення на підтримку України

Секретар Держдепу опублікував відеоролик на підтримку України.

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен, слідом за прем’єром Британії Борисом Джонсоном розмістив відеоролик на підтримку України, наголосивши на єдності союзників, які підтримують нашу країну. 

 

Як інформує Україна молода, Державний секретар  опублікував його на своїй сторінці у Twitter. 

 

“Сполучені Штати, наші союзники та партнери єдині з Україною. Водночас ми закликаємо Росію до деескалації та врегулювання ситуації дипломатичним шляхом. Територіальна цілісність та суверенітет України мають бути захищені ”, — прокоментував Блінкен відеоролик.

 

Державний департамент США попередив Росію, що тісніші відносини між Москвою і Пекіном не компенсують наслідки російського вторгнення в Україну і тільки зроблять російську економіку більш крихкою.

 

На відео зображені представники країн-союзниць та приведені їх цитати на підтримку України із закликами до РФ щодо негайної деескалації.

 

Як відомо, прем‘єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після візиту до Києва запостив у Твітері відео на підтримку України.

 

Як повідомляла УМ, у Женеві під час переговорів  Ентоні Блінкена та голови МЗС Росії Сергія Лаврова держсекретар США наголосив, що найкращим кроком для Росії зараз було б відведення військ від України.