Ще шість областей України можуть «почервоніти» - Кузін

11:19, 02.02.2022
Ще шість областей України можуть «почервоніти» - Кузін

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу повідомив малоприємні новини - Україна все більше "червоніє"..

Незабаром можуть перевести ще шість областей України на «червоний» рівень епіднебезпеки.

 

Як інформує УМ, про це 2 лютого сказав заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу.

 

"Незабаром на "червоний" рівень епіднебезпеки можуть бути переведені Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська та Сумська області, адже в цих регіонах спостерігається загрозлива епідемічна ситуація", - сказав Кузін.

 

Він зазначив, що наразі до лікарень госпіталізують менше пацієнтів, ніж це було під час минулої хвилі коронавірусу. Однак, за його словами, пікові показники захворюваності припадуть на середину лютого.

 

"Незабаром штам Омікрон витіснить варіант коронавірусу Дельта. Світові тенденції підтверджують, що для цього потрібно до 8 тижнів поширення нового варіанту", - додав Кузін.

 

За минулу добу, 1 лютого, в Україні виявили 35 014 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Як повідомляла УМ, штам коронавірусу «Омікрон» виявили вже у 20 областях України. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.