Рада відібрала стипендію у одного з найкращих випускників України

15:36, 01.02.2022
Рада відібрала стипендію у одного з найкращих випускників України

Нардепи ухвалили рішення позбавити стипендії за найкращий результат ЗНО Олексія Чикалова через виїзд за кордон

Верховна Рада позбавила 100 тисячної премії за найкращий результат на зовнішньому незалежному тестуванні одного з українських випускників— Олексія Чикалова. Рішення підтримали 263 нардепи.

 

Як інформує Украна молода, про це стало відомо в ході засідання парламенту 1 лютого.

 

Так, народні депутати проголосували за проєкт постанови №6524 про позбавлення премії ВР одного з кращих випускників, який показав на ЗНО один з кращих результатів. Причина такого рішення - продовження навчання в іноземному виші.

 

Згідно з пояснювальною запискою, автори постанови вважають, що випускники, які отримали премію Верховної Ради, повинні бути зараховані в поточному році в український виш та підписати відповідний договір про навчання.

 

Як відомо, Олексій Чикалов навчався в Запоріжжі, в ліцеї "Логос". Він чотири роки поспіль займав призові місця на олімпіадах з хімії.

 

Хлопець потрапив до списку 30 випускників, які склали ЗНО краще за всіх. У зв'язку з цим він отримав стипендію від Верховної Ради у розмірі 100 тисяч гривень. Він вступив до Харківського національного університету імені Каразіна, але пізніше вирішив виїхати з України та забрав документи з вишу.

 

Як повідомляла УМ, 1 грудня український парламент прийняв постанову про присудження щорічної премії Верховної Ради кращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, отриманих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік (№6254). Рішення проголосували 303 народних депутати з 341, зареєстрованого в сесійній залі.

 

Згідно з постановою, цю премію отримують 30 осіб. Розмір премії - 100 тис.грн кожному.