На базу повертаються десятки кораблів РФ після військових навчань у Чорному морі

14:29, 31.01.2022
На базу повертаються десятки кораблів РФ після військових навчань у Чорному морі

РФ регулярно проводить військові навчання, як на суші, так і на морі. (Фото: Міноборони РФ)

У Росії в Південному військовому окрузі заявили про закінчення військових навчань у Чорному морі. Відтак 20 бойових кораблів Чорноморського флоту РФ повернулися до окупованої Кримської та Новоросійської військово-морських баз.

 

Як інформує УМ, про це 31 січня повідомила пресслужба округу.

 

За даними Росії, екіпаж навчався вести морський бій, де зокрема вони проводили артилерійську стрільбу по мішенях.

 

Також проводили тренування з протиповітряної, протичовнової, протидиверсійної оборони під час стоянки на необладнаному рейді та на переході морем.

 

Участь у таких навчаннях взяли понад 20 бойових кораблів різного класу: фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі, ракетні катери, десантні кораблі та кораблі протимінної оборони.

 

Із 10 до 20 лютого Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання — «Союзна рішучість — 2022». Маневри пройдуть на території Білорусі поблизу кордонів України та ЄС. Після завершення навчань почнеться підготовка до нових навчань під назвою «Щит союзу — 2023», які відбуватимуться вже на території Росії.

 

Як повідомляла УМ, в Росії, у Ростовській області, підняли за сигналом навчальної тривоги і розпочали марші на полігони, де будуть проведені навчання, підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії загальновійськового об'єднання Південного військового округу (ПВО).