Джонсон розглядає подвоєння чисельності британських військ у Східній Європі

10:20, 30.01.2022
Джонсон розглядає подвоєння чисельності британських військ у Східній  Європі

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує відправити додаткові військові сили до Східної Європи на тлі загрози вторгнення РФ в Україну

Велика Британія за наказом прем’єр-міністра  Бориса Джонсона  уже наступного тижня почне розгортання британських військ  в Європі в рамках відповіді на російську загрозу, яка нависла над Україною та країнами Східної Європи. Планується масштабне розгортання британських наземних підрозділів, важкого озброєння, авіації та флоту. 

 

Як повідомляє Украна молода, про це повідомляє CNBC.

 

Зазначається, що Британія планує відправити додаткові війська до Східної Європи та оборонну зброю до Естонії на тлі загрози вторгнення РФ до України. 

 

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон вже наказав збройним силам країни підготуватися до можливого "розгортання по всій Європі наступного тижня" для підтримки союзників з НАТО. 

 

«Я наказав нашим збройним силам підготуватися до розгортання в Європі наступного тижня, щоб ми могли підтримувати наших союзників по НАТО на суші, на морі та в повітрі», – заявив Джонсон 

 

Як зазначається, пропозиція членам оборонного пакту НАТО в Північних країнах та країнах Балтії передбачає подвоєння приблизно 1150 британських військовослужбовців, які зараз перебувають у країнах Східної Європи, і відправку «оборонної зброї» до Естонії. 

 

«Цей пакет стане чітким сигналом Кремлю: ми не потерпимо їхньої дестабілізаційної діяльності і завжди підтримуватимемо наших союзників з НАТО перед ворожістю Росії", - заявив він.

 

На переконання очільника британського уряду, "якщо президент Путін обере шлях кровопролиття та руйнування, це буде трагедією для Європи". Водночас, підкреслює Джонсон, "Україна має бути вільною у виборі свого майбутнього".

 

Наступного тижня представництво Великої Британії відвідає штаб-квартиру НАТО, щоб уточнити деталі вказаного пакету заходів безпеки, який передбачатиме розгортання додаткових військ, кораблів і винищувачів.

 

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що нарощування військ РФ на кордоні з Україною відкриває для президента Росії Путіна різні варіанти дій, у тому числі повномасштабне вторгнення. 
 


Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц та Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон узгодили спільну позицію та попередили Кремль щодо наслідків для Росії у випадку вторгнення на територію України.