Стрілянина у Дніпрі: в місті попрощалися із загиблими нацгвардіцями

12:00, 29.01.2022
Стрілянина у Дніпрі: в місті попрощалися із загиблими нацгвардіцями

У Дніпрі попрощалися із загиблими під час стрілянини на «Південмаші»

Сьогодні в Палаці культури "Машинобудівельників" відбулася церемонія прощання із п'ятьма загиблими від куль нацгвардійця.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Аби провести в останню путь загиблих, до Палацу культури прийшло чимало людей. Церемонія  прощання розпочалася близько 10 години. Тіла загиблих занесли до дніпровського Палацу культури під виконання військового оркестру. На території чергує бригада лікарів - для надання медичної допомоги у разі потреби родичам загиблих.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу ("Південмаш") боєць Національної гвардії (НГУ) розстріляв караул військових і зник. Пізніше його затримала поліція. Внаслідок стрілянини нацгвардійця загинули четверо військових і цивільна жінка, ще п’ятеро людей дістали поранення. 

 

У ДБР заявили, що Артемію Рябчуку, який розстріляв своїх товаришів по службі на "Південмаші",повідомили про підозру за трьома статтями. Це ст. 115 ККУ ("Умисне вбивство"), ст. 408 ККУ ("Дезертирство") та ст. 410 ККУ ("Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів"). 

 

Вчора районний суд Дніпра обрав запобіжний захід Рябчуку -тримання під вартою без права внесення застави.