У Конго українські «блакитні берети» знищили базу бойовиків, фото

12:19, 28.01.2022
У Конго українські «блакитні берети» знищили базу бойовиків, фото

Під час місії в Конго. (Фото: Фейсбук Aleksandr Savchenko)

У Демократичній Республіці Конго українські миротворці знищили базу бойовиків на сході країни. У бригаді опублікували відео удару.

 

Як інформує УМ, про це у своєму Facebook написав речник 18 окремого вертольотного загону в ДР Конго Олександр Савченко.

 

Він розповів, що бойовики у ДР Конго продовжують нападати на населені пункти у провінції Північне Ківу. У зв’язку з цим президент країни звернувся до сусідньої Уганди з проханням спільно протидіяти злочинам.

 

 

«Спільна операція конголезької та угандійської армій проти терористів триває з грудня, але відсутність інфраструктури та гірська місцевість заважають ефективно протидіяти бойовикам за допомогою автомобільної техніки. Для забезпечення захисту цивільних мешканців керівництво Місії ООН доручило українським військовим нанести вогневе ураження по раніше розвіданих військових цілях противника за допомогою вертольотів Мі-8 у районі міста Бунія», — зазначив він.

 

Українські військові провели операцію та знищили базу бойовиків некерованими авіаційними ракетами. Усі цілі були знищені.

 

У липні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про направлення в Демократичну Республіку Конго ще 40 українських миротворців. Рішення обґрунтовано тим, що участь України в місії ООН «відповідає національним інтересам держави та сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки».

 

 

Як повідомляла УМ, у міжнародному аеропорту «Львів», 17 вересня 2021 року,  успішно приземлився борт з українськими миротворцями зі складу 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону. Понад 150 військовослужбовців після завершення виконання завдань з підтримання миру і безпеки в Демократичній Республіці Конго повернулися на рідну землю.