У нардепа від «Слуги народу» проводять обшуки у «справі про підробку документів» - ДБР

10:17, 28.01.2022
У нардепа від «Слуги народу» проводять обшуки у «справі про підробку документів» - ДБР

ДБР проводить слідчі дії. (Фото: Фейсбук ДБР)

Прийшли з обшуками працівники Держбюро розслідувань до народного депутата і повʼязаних з ним осіб у справі про підробку документів.

 

Як інформує УМ, про це 28 січня повідомила пресслужба ДБР у Фейсбуці.

 

Вказано, що на нардепа раніше склало протокол Нацагентство із запобігання корупції за порушення обмежень поєднувати діяльність депутата з іншими видами діяльності (бізнесом). Протокол склали через те, що нардеп входить до складу виконавчого органу одного з товариств.

 

«Під час судового розгляду у Печерському суді чинний народний депутат дав підроблені документи - протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд», — сказано у повідомленні.

 

Попередньо справа кваліфікована за трьома статтями — підроблення документів (ч. 4 ст. 358 КК), службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК) і введення суду в оману (ч. 2 ст. 384).

 

Обшуки проводять у нардепа «Слуги народу» Олега Воронько, який входить до міжфракційного депутатського обʼєднання Дмитра Разумкова «Розумна політика».

 

Як повідомляла УМ, у вчинені службових злочинів під час Революції Гідності Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому слідчому, прокурору та чинному судді одного з райсудів Києва.