Двоє із чотирьох прооперованих нацгвардійців у важкому стані – головлікар Риженко

16:29, 27.01.2022
Двоє  із чотирьох прооперованих нацгвардійців у важкому стані – головлікар Риженко

Головлікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко під час брифінгу. (Фото: скріншот з відео)

Поранених нацгвардійцем Артемом Рябчуком на "Південмаші" чотирьох із п'яти солдатів, прооперували. Троє постраждалих у реанімації, двоє з них у дуже тяжкому стані.

 

Як інформує УМ, про це на брифінгу 27 січня повідомив головлікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко  та прокоментували у МВС.

 

«Коли приїхав у приймальне відділення, вже було троє із пораненнями живота. Найважчий хлопець, його звуть Ігор, дуже важке поранення живота, контузія печінки, десь літр крові в черевній порожнині. Його зразу взяли до операційної. Він залишається у тяжкому стані у відділенні реанімації політравми, йому надають допомогу. Прийшов до тями, все йде, як належить», -  сказав Риженко.

 

Другий постраждалий – 22-річний Владислав – отримав поранення лівого стегна. За словами Риженка, куля зупинилася за кілька міліметрів від стегнової артерії. Стан хлопця тяжкий, але ближче до середнього. Він також перебуває у реанімації.

 

Третій солдат надійшов з кульовим пораненням в область сідничного м'яза, крововтрата була невелика. Його прооперували, йде на поправку.

 

За словами Риженка, найважча надійшла 22-річна дівчина Женя. Головлікар мав можливість з нею поговорити. Постраждала нічого не пам'ятає. Вона отримала три поранення – у живіт в області пупка, у плече та у праве коліно. Її стан був дуже важкий, оскільки "весь кишечник розбитий".

 

Дівчину прооперували, вона у критичному стані.

 

П'ятий постраждалий перебуває у 16-й міській лікарні, у нього поранення грудної клітини, стегна та плеча.

 

За даними МВС, наразі нацгвардійці та поліцейські масово здають кров для постраждалих колег.

 

 

Нагадаємо, що в ніч на 27 січня, о 03:40, у Дніпрі на території заводу "Південмаш" ("Южмаш") нацгвардієць, солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул НГУ, після чого втік зі зброєю. 5 осіб загинули (четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка), ще 5 осіб отримали поранення. Троє з п'яти поранених перебувають у важкому стані.

 

О 9:30 четверга солдата-вбивцю затримали поліцейські. У ДБР згодом повідомили, що солдат, який розстріляв товаришів, сам здався правоохоронцям.

 

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії.

 

Депутат ВР Юлія Яцик повідомила, що, за попередньою інформацією, два місяці тому Рябчук попередив бійку між солдатами і повідомив про інцидент керівництво. Останні не вжили жодних заходів, визнали його "стукачем" і почали з нього знущатися. 

 

Як повідомляла УМ, Артема Рябчука, солдата строкової служби Нацгвардії, який розстріляв у Дніпрі колег-нацгвардійців у ніч на 27 січня, нарешті затримали.