США шукає заміну російському газу

16:29, 26.01.2022
США шукає заміну російському газу

Штати шукають способи забезпечити газом Європу на випадок перебоїв постачання з Росії

Сполучені Штати Америки шукають способи забезпечити Європу газом у разі перебоїв що можуть виникнути якщо Росія нападе на Україну.Наразі ведуться переговори з великими країнами-енерговиробниками та компаніями у всьому світі про перенаправлення постачання газу до Європи у разі потреби.

 

Як інформує Україна молода, про це під час брифінгу заявила прессекретарка Білого Дому Дженіфер Псакі.

 

За її словами, США домовляються з великими виробниками природного газу в усьому світі, щоб зрозуміти їхні можливості та готовність тимчасово збільшити видобуток природного газу та виділити ці обсяги для перекидання європейським покупцям. 

 

«Ми працюємо над виявленням додаткових обсягів неросійського природного газу з різних регіонів світу: від Північної Африки та Близького Сходу до Азії та США», – заявила Псакі.

 

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомляло, що влада США веде переговори з колегами з Катару про постачання природного газу з країни до Європи у зв'язку з можливою ескалацією ситуації навколо України.

 

Як відомо, Німеччина наполягає на тому, щоб санкції США проти Росії не включали обмежень щодо енергосектору. 
 


Як повідомляла УМ, у Штатах оприлюднили окремі деталі нових масштабних санкцій у разі нового вторгнення Росії в Україну.