Загроза вторгнення: поблизу Харкова Росія розгорнула новий батальйон

16:51, 25.01.2022
Загроза вторгнення: поблизу Харкова Росія розгорнула новий батальйон

За 80 км від Харкова висадився російський батальйон

Новий батальйон радіоелектронної боротьби (РЕБ) Росії висадився в Бєлгородській області поблизу українських кордонів.

 

Зазначимо, що відстань  від Харкова до Бєлгорода, поблизу якого базується російська армія, становить лише 80 кілометрів. Свого часу Росія безуспішно намагалася перетворити Харківську область на ХНР.


Як інформує Україна молода, російські ЗМІ повідомили, що  їхня країна посилила розвідку в Бєлгородській області.


"Окремий батальйон радіоелектронної боротьби увійшов до складу Вісленської мотострілецької дивізії Західного військового округу. Підрозділи нової військової частини дислоковані в Бєлгородській області", - повідомили в Західному військовому окрузі РФ.
 

Батальйон РЕБ призначений для взаємодії з органами військового управління штабу дивізії, створення радіоелектронного захисту та протидії технічним засобам розвідки.


Українська розвідка повідомляє, що російські окупанти у ОРДЛО проводять тренування з управління вогнем артилерійських підрозділів та інженерні роботи з відновлення фортифікаційних споруд з одночасним нарощуванням мінно-вибухових загороджень.


Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що наразі відсутні підстави вважати, що Росія нападе завтра, але загроза вторгнення є.

 

Як повідомляла УМ, силовики та правоохоронці Харківщини готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, у тому числі, у разі вторгнення військ Росії.При цьому, ворогу обіцяють «дуже багато сюрпризів».