Поліцейські автомобілі-«фантоми» курсуватимуть дорогами України - Монастирський, фото

14:04, 24.01.2022
Поліцейські автомобілі-«фантоми» курсуватимуть дорогами України - Монастирський, фото

Поліцейські автомобілі-«фантоми» - чималий "сюрприз" від правоохоронців для автолюбителів. (Фото: Пресслужба Міністерства внутрішніх справ)

Денис Монастирський – міністр внутрішніх справ України - заявив, що цього тижня на дороги виїжджають поліцейські автомобілі-«фантоми», які фіксуватимуть порушення правил руху.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба МВС.

 

«Фантоми» без розпізнавальних знаків у МВС анонсували ще у вересні минулого року.

 

Тоді їх називали пересувними комплексами автофіксації. Монастирський зазначив, що вони не зупинятимуть водіїв, а лише фіксуватимуть порушення.

 

 

Міністр додав, що завдання таких автомобілів запобігти правопорушенню і можливим негативним наслідкам на дорозі. Вони фіксуватимуть багато обʼєктів одночасно, а система передаватиме інформацію до центру, щоб порушник оперативно отримав штраф.

 

Очікується, що присутність таких автопатрулів на наших автодорогах сприятиме українцям у дотриманні Правил дорожнього руху й покращить ситуацію на дорогах.

 

У вересні 2021 року в МВС повідомляли, що у 2022 році на дорогах мають працювати 23 «фантоми». Де саме вони їздитимуть, не уточнювалося (ймовірно, у Києві). У 2023 році МВС планує мати 110 автомобілів для прихованого контролю швидкості.

 

Як повідомляла УМ, поблизу села Калинівка на автодорозі Київ-Одеса через дорожньо-транспортну пригоду можливе ускладнення руху.