Реєстрація на пробне ЗНО завершується

11:54, 22.01.2022
Реєстрація на пробне ЗНО завершується

Сьогодні останній день, коли можна зареєструватися на пробне ЗНО

Сьогодні — останній день, коли усі охочі можуть зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2022 року. Для складання ЗНО виділяється два дні. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.


«До 22 січня охочі взяти участь у пробному ЗНО зможуть зареєструватися. Для цього потрібно заповнити реєстраційну форму на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, зайти до особистого кабінету учасника пробного ЗНО за логіном і паролем, отриманими під час реєстрації, роздрукувати квитанцію, оплатити послугу з проведення пробного ЗНО, за 5-7 днів перевірити факт зарахування коштів в особистому кабінеті учасника пробного ЗНО», – йдеться у повідомленні. 


Зазначається, що до 10 березня в кабінетах учасників пробного ЗНО буде розміщено запрошення з інформацією про час і місце проходження пробного тестування.


Зареєструватися можна на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.


Участь у пробному тестуванні дає змогу учасникам:
—попрацювати з тестами, що відповідають вимогам програм ЗНО, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт основної сесії ЗНО 2022 року;
—попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;
—психологічно налаштуватися на проходження ЗНО;
—навчитися ефективно розподіляти час.


Вартість пробного ЗНО різниться за регіонами й коливається в межах від 213 до 309 грн. Різниця пов’язана з особливостями організації тестувань, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у різних регіонах, прогнозованою кількістю тестувань тощо.


Пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у такі дати:


19 березня – з української мови, української мови і літератури;


26 березня – з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.


У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

 

Зазначимо, що реєстрація на пробне ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Реєстрація на основну сесію ЗНО-2022 стартуватиме 1 лютого. 

 

Результати пробного ЗНО також не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.

 

Як повідомляла УМ,  вартість  участі в пробному ЗНО-2022 складатиме 213-309 грн, залежно від регіону.