США уже підготували пакет "болючих" санкцій проти Росії - Кулеба

14:15, 20.01.2022
США уже підготували пакет "болючих" санкцій проти Росії - Кулеба

Кулеба: у США уже ухвалили пакет санкцій проти Росії у разі її нападу на Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у Вашингтоні розробили й ухвалили пакет санкцій проти Росії, що завдасть «руйнівного» удару по її економіці у разі її вторгнення в  Україну.


Як інформує Україна молода, про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.


"Сполучені Штати розробили пакет дуже болючих санкцій проти Росії, які здатні завдати руйнівного економічного удару. Я не можу розкривати всі деталі, тому що на даний момент на фінішній прямій йде робота з узгодження дій між Сполученими Штатами та їх європейськими союзниками, і дуже важливо їй не зашкодити. Але принципово, що рішення у Вашингтоні вже прийняте: США готові застосувати всю потужність своїх економічних та фінансових інструментів, щоб перекрити кисень російській економіці та російським багатіям", – сказав Кулеба.


Він наголосив, що Росія також втратить доступ до цілої низки важливих для її розвитку технологій.


"Вчора держсекретар особисто запевнив у готовності Сполучених Штатів застосувати ці та інші важелі для заборони Росії", – додав Кулеба.


Крім того, очільник МЗС підтвердив виділення США 200 млн доларів додаткової допомоги щодо безпеки Україні у 2021 році.


"Сьогодні я також можу підтвердити, що адміністрація Байдена нещодавно схвалила виділення $200 млн додаткової допомоги щодо безпеки Україні. Це збільшує загальний обсяг допомоги США на зміцнення безпеки та оборони нашої держави до $650 млн за 2021 рік, і це більше ніж у будь-який рік з 2014-го", – сказав Кулеба.


Окрім цього,  Білий дім закликав американську індустрію мікросхем бути готовою до введення обмежень на експорт продукції до Росії в разі її вторгнення в Україну, включаючи потенційне блокування доступу РФ до глобального постачання електроніки.

 

Як повідомляла УМ, президент  Володимир Зеленський провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Києві в середу, 19 січня.