Ердоган запросив Путіна і Зеленського на переговори до Туреччини

11:38, 19.01.2022
Ердоган запросив Путіна і Зеленського на переговори до Туреччини

Ердоган фактично пропонує виступити посередником між РФ та Україною.

Наближчим часом президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір відвідати Україну для переговорів із президентом Володимиром Зеленським і запрошує його і президента Росії Володимира Путіна провести зустріч на турецькій території.

 

І все задля того, щоб  щоб «врегулювати розбіжності» між двома країнами.

 

Як інформує УМ, про це повідомив «Інтерфакс» із посиланням на прессекретаря Ердогана Ібрагіма Калина.

 

«Нам усім потрібно робити все можливе, щоб уникнути такої ситуації (воєнного розвитку ситуації на кордоні Росії та України – УМ.)

 

Він (Ердоган – УМ.) навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть провести зустріч тут, врегулювати проблеми та розбіжності», - заявив Калина.

 

За його словами, Туреччина готова "зіграти будь-яку роль для зниження напруженості між Росією та Україною".

 

Калина зазначив, що вони роблять це, оскільки "Туреччина – дружня країна як для Росії, так і для України, але також союзник щодо НАТО".

 

Дещо раніше Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав далеким від реальності сценарій окупації України з боку Росії. Його візит в Україну запланований на 3 лютого.

 

Нагадаємо, що Росія здійснює агресію проти України з початку 2014 року, коли окупувала Крим та спровокувала збройний конфлікт на сході України, який підживлює донині.

 

Із кінця жовтня 2021 року РФ нарощує військову міць біля кордонів України та веде агресивну політику, аби завадити руху України до НАТО.

 

США отримали інформацію, що Росія готує спецоперацію на сході Україні, аби під приводом фейковової атаки на російських військових вторгнутися в Україну в січні-лютому 2022 року. Вашингтон розробив багато різних варіантів болючого впливу на Москву у випадку, якщо влада РФ наважиться на повномасштабне вторгнення в Україну. США ведуть із Євросоюзо мпереговори про можливі санкції для Росії.

 

США виділили в новому бюджеті гроші на посилення обороноздатності України, а Велика Британія почала надсилати Україні літаки з протитанковою зброєю.

 

Як повідомляла УМ, фірма "Baykar Machine" найближчим часом планує побудувати свій перший завод за межами Туреччини.