У Білорусі розстріляли авто під час прориву в Україну

15:37, 18.01.2022
У Білорусі розстріляли авто під час прориву в Україну

Прикордонники Білорусі затримали двох осіб, які намагалися прорватися до України. Зловмисники затримані

У Білорусі затримали двох людей, які намагалися повз кордон  в’їхати в Україну.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє прикордонний комітет Білорусі.


На білорусько-українському кордоні співробітники Державної прикордонної служби РБ помітили автомобіль Audi, що їхав у бік державного кордону поза автомобільними шляхами. Вони подали знак зупинитися, але водій проігнорував та наїхав на військовослужбовця. Оскільки порушник за кермом автомобіля Audi не відреагував на вимоги прикордонників, а намагався залишити місце, силовикам довелося застосувати зброю. 


Вони  зробили попереджувальні постріли у повітря та по колесах авто. Правопорушників, які хотіли прорватися на територію нашої держави, затримані.Ними виявилися двоє громадян Білорусі.


Також силові структури запевнили, що один зі співробітників унаслідок інциденту потрапив до лікарні.


"Під час спроби втекти він скоїв наїзд на військовослужбовця органів прикордонної служби.


Згідно з повідомленням, зловмисники і після цього не подумали здаватися офіційній владі. Натомість вони залишили обстріляний транспорт і почали тікати.


Прикордонники кинулися наздоганяти співвітчизників і незабаром їх затримали. Наразі вони передані правоохоронним органам (міліції), які й розслідуватимуть юридичний бік інциденту.

 

«На тлі напруженості, що триває, і спроб провокацій на кордоні при виникненні ситуацій, що загрожують життю, прикордонники можуть і будуть застосовувати зброю негайно, у тому числі відкривати вогонь на поразку. Право використання зброї закріплено у ст. 52 закону про державний кордон Республіки Білорусь», – йдеться у заяві.

 

Наразі встановлюють всі обставини інциденту. Потерпілому прикордоннику надали медичну допомогу.