У Києві в десятках шкіл шукають вибухівку

10:48, 18.01.2022
У Києві в десятках шкіл шукають вибухівку

"Мінування" в містах стало вже пошестю.

У Києві на кол-центр Служби безпеки України надійшло повідомлення про замінування 46 шкіл, правоохоронці проводять перевірку інформації.

 

Як інфоромує УМ, про це повідомила керівник пресслужби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у м. Києві Світлана Водолага.

 

«На кол-центр СБУ надійшла інформація про замінування 46 шкіл. Які це саме школи – я не знаю, бо правоохоронці відпрацьовують власними силами», - сказала Водолага.

 

Зі свого боку в поліції Києва поінформували, що було ще одне повідомлення про замінування 16 шкіл – у понеділок о 8:10, на електронну адресу кол-центру СБУ.

 

«Там було загалом 16 шкіл у різних районах Києва. Під час обстеження навчальних закладів і прилеглих до них територій вибухонебезпечних пристроїв виявлено не було. На час проведення заходів було евакуйовано близько 300 осіб. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 259, це – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян», - зазначили у пресслужбі столичних поліцейських.

 

Нагадаємо, що 17 січня в Києві станцію метро «Театральна» і пересадочний вузол зачинили через повідомлення про мінування.

 

Потім у КП «Київський метрополітен» повідомили, що станція метро «Театральна» працює у звичайному режимі.

 

Як повідомляла УМ, в Черкасах в четвер, 13 січня, повідомили про мінування всіх торговельно-розважальних центрів міста. Правоохоронці зараз перевіряють цю інформацію.