В Україні лавиноподібно зростає кількість вражених коронавірусом - ОП

17:09, 17.01.2022
В Україні лавиноподібно зростає кількість вражених коронавірусом - ОП

Селекторна нарада під головуванням Президента Володимира Зеленського, (Фото: пресслужба ОП)

В Україні стрімко відбувається збільшення захворюваності на COVID-19: минулого тижня захворіло удвічі більше людей, ніж попереднього.

 

Як інформує УМ, про це йшлося 17 січня на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба глави держави.

 

“За інформацією Кабінету Міністрів, минулого тижня спостерігалося стрімке збільшення кількості нових хворих на COVID-19 – тижнева кількість виявлених випадків зросла майже вдвічі: 55 тис. минулого тижня проти 28 тис. позаминулого”, - ідеться в повідомленні.

 

Зазначається, що кількість активних випадків хвороби збільшилася до 105 тис. (з 93 тис. осіб тижнем раніше). Госпіталізовано майже 11 тис. громадян.

 

В уряді нагадали, що через перевищення коефіцієнту виявлених хворих Івано-Франківська та Сумська області нині перебувають у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки, решта областей України – у «жовтій» зоні.

 

В ОП додали, що, за прогнозами очікується подальше зростання кількості недужих, так само як і в інших країнах, зокрема європейських.

 

Нагадаємо, що за минулу добу, 16 січня, в Україні виявили 5 072 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Як повідомляла УМ, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що захворів на коронавірус.