Військові льотчики отримають підвищену на 10-16 тисяч зарплатню

00:45, 15.01.2022
Військові льотчики отримають підвищену на 10-16 тисяч зарплатню

Бойова авіація – це в першу чергу люди. Це фахівці високої кваліфікації, в підготовку яких держава інвестує значні ресурси. (facebook.com/kpszsu)

Міністр оборони Олексій Резніков збільшив виплати військовим льотчикам в рамках першого етапу підвищення грошового забезпечення у Збройних силах.

 

Відтак, підвищена зарплатня нараховується вже з 1 січня 2022 року. У середньому виплати для кожного фахівця зростуть на 10 - 16 тис. грн.

 

Як передає Україна молода, міністр підписав відповідний наказ у п’ятницю.

 

«Розвиток військової авіації і ППО – це один з наших пріоритетів. Бойова авіація – це в першу чергу люди. Це фахівці високої кваліфікації, в підготовку яких держава інвестує значні ресурси.

 

Я вже відзначав, що минулого року нам вдалося на 2,5 млрд грн. збільшити бюджет Міноборони. І ці кошти будуть спрямовані на перший етап підвищення грошового забезпечення для низки категорій військових», - зазначив пан Резніков, передає Міноборони.

 

І нагадав, що вже підвищено виплати для практикуючих медиків. Тепер і пілоти у Збройних Силах з 1 січня так само «будуть отримувати конкурентні виплати не тільки в середньому по економіці, але й у порівнянні з колегами в інших відомствах сектору національної безпеки та оборони».

 

За його словами, до кінця січня будуть ще рішення у цій сфері.

 

«Наша мета – протягом року поступово підготуватися до синхронної реалізації у 2023 році кадрової реформи та реформи грошового забезпечення у рамках тих завдань, які ставить президент України», - сказав очільник оборонного відомства.

 

За його даними, у 2022 році на збільшення виплат для військових льотчиків витратять 251 млн грн.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони України розпочало процедуру закупівлі послуг з організації харчування у ЗСУ згідно річного плану закупівель на 2022 рік.