Порошенку оберуть запобіжний захід одразу після прильоту

17:06, 14.01.2022
Порошенку оберуть запобіжний захід одразу після прильоту

Печерський районний суд міста Києва обере запобіжний захід Петру Порошенку одразу після його повернення в Україну

Печерський районний суд міста Києва 17 січня 2022 року об 11 годині ранку розгляне клопотання щодо обрання запобіжного заходу п‘ятому президенту Петру Порошенку. Відомо, що саме в цей день він має повернутися в Україну.



Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба ДБР.



«Печерський районний суд міста Києва призначив судове засідання у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР». 17 січня 2022 року об 11 год. 00 хв. буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою відносно Порошенка Петра Олексійовича», - повідомили в ДБР.



Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит до ДБР, призначивши дату 23 грудня.

 

Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

 

Як повідомляла УМ, п’ятий президент Петро Порошенко повернеться до Києва рейсовим літаком із Варшави 17 січня о 9-й годині.