СБУ розслідує масштабну «новорічну» атаку хакерів на сайти уряду

10:44, 14.01.2022
СБУ розслідує масштабну «новорічну» атаку хакерів на сайти уряду

Служба безпеки України почала розслідувати кібератаку.

Масштабну хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші, яка сталася в ніч на 14 січня почала розслідувати Служба безпеки України.

 

Як інформує УМ, про це 14 січня повідомила пресслужба СБУ.

 

На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. При цьому контент сайтів не було змінено, а витоку персональних даних, за попередньою інформацією, - не відбулося, зазначають в СБУ.

 

«З метою недопущення поширення атаки на інші ресурси, а також щоб локалізувати технічну проблему, тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

 

Служба безпеки України та Держспецзв'язку спільно з відповідними органами державної влади займається розслідуванням інциденту та збирає цифрові докази.

 

Більшу частину постраждалих державних ресурсів вже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом», - сказано в повідомлені.

 

Як повідомляла УМ, в ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств. Також тимчасово недоступний сайт держпослуг "Дія".

 

На стартовій сторінці МЗС було розміщено повідомлення українською, російською та польською мовами про те, що особисті дані українців будуть у загальному доступі в мережі.