Зеленський провів телефонну розмову з Джонсоном

09:39, 14.01.2022
Зеленський провів телефонну розмову з Джонсоном

Джонсона планує відвідати з візитом Україну в 2022 році.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Сторони обговорили безпекову ситуацію.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Офісі президента.

 

Володимир Зеленський розповів про заходи, яких вживає українська сторона для активізації переговорного процесу в межах Нормандського формату.

 

Глава держави також повідомив про мирні ініціативи України, зокрема щодо взаємного звільнення утримуваних осіб.

 

Володимир Зеленський подякував Борису Джонсону за незмінну підтримку з боку Великої Британії суверенітету, територіальної цілісності України та її євроатлантичних прагнень.

 

“Ваша позиція чітка, зрозуміла й незмінна. І це саме та позиція, на яку очікує український народ від наших партнерів”, – наголосив президент.

 

Володимир Зеленський окремо відзначив важливість практичної допомоги, яку надає Велика Британія Україні, та зауважив, що це є яскравим проявом дієвої підтримки у сфері безпеки.

 

Президент наголосив, що жодні рішення стосовно України не повинні ухвалюватися без України.

 

Глава держави заявив, що позиція західних країн у діалозі з Російською Федерацією має залишатися твердою й рішучою; необхідно бути готовими до невідкладного запровадження превентивного пакету санкцій проти РФ задля протидії агресивним намірам Кремля.

 

Співрозмовники констатували спільність оцінок щодо проєкту “Північний потік-2”, який використовується як енергетична зброя.

 

Зауважимо, що Київ та Лондон працюють над візитом Джонсона в Україну в 2022 році.

 

Як повідомляла УМ, Офіс президента анонсував зустріч президента України Володимира Зеленського  із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим  в Києві.