Від військових святкові подарунки отримали діти в лікарнях у районі ООС

10:06, 13.01.2022
Від військових святкові подарунки отримали діти в лікарнях у районі ООС

Дітлахи були раді подарункам. (Фото: Фейсбук Командування об'єднаних сил ЗС України)

Завдяки міжнародної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» на території Донецької та Луганської областей діти, що перебувають на стаціонарному лікуванні, отримали святкові солодощі.

 

Як інформує УМ, про це 13 січня повідомив відділ зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗС України у Фейсбуці.

 

«У свята не всі діти мають можливість отримати омріяні новорічні подарунки вдома, адже частина з них перебуває на стаціонарному лікуванні. Але в районі проведення операції Об’єднаних сил саме українські військовослужбовці намагаються зробити так, щоб у пам’яті дітей залишилися моменти простих дитячих радощів. Адже їхні усмішки — це, мабуть, найкраще, що може втішати та зігрівати душу», - зазначив засновник гуманітарної ініціативи генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

За словами командувача, попри юний вік, діти не мають впливу на події, що відбуваються в їхньому житті, але вони мають право на дитинство.

 

«Перебування дитини в лікарні — зазвичай стресова ситуація. Тож добрий настрій та загальне позитивне налаштування сприяють швидшому одужанню», — зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

Слід зазначити, що протягом минулого року представниками міжнародної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» до дитячих медичних закладів було доставлено гуманітарну допомогу медичного призначення, а саме: медикалізовані ліжка, ортопедичні матраци, медичні меблі тощо.

 

Нагадаємо, що святкова акція для дітей Донеччини та Луганщини відбувається за сприяння «Асоціації медична та благодійна допомога Франція — Україна», віцепрезидент якої пані Діана Дольс, та українського підприємства ТОВ «Санагро Україна» на чолі з директором Олександром Скрипкою. Керівник-координатор проєкту — офіцер Командування Об’єднаних сил ЗС України майор Борис Кутовий.

 

Як повідомляла УМ, на Донбасі, незважаючи на хитке затишшя, знову втрати: 10 січня під час виконання бойового зав­дання на замінованій ділянці місцевості внаслідок підриву двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення, несумісні з життям.