Банки почнуть видавати пластикові картки «єПідтримка»

14:38, 10.01.2022
Банки почнуть видавати пластикові картки «єПідтримка»

"Вовина тисяча" потрохи матеріалізовується. (Фото: Твіт Альфа-Банк Україна)

Із 11 січня Альфа-Банк і monobank почнуть видавати пластикові картки «єПідтримка», на які зараховуються гроші за вакцинацію від коронавірусу.

 

Як інформує УМ, про це повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський у Телеграм.

 

Він заявив, що із вівторка, 11 січня, клієнти вже зможуть оформляти пластикові картки. Для цього в додатку банку в меню картки потрібно вибрати відповідну послугу. Випуск картки безкоштовний, необхідно лише сплатити доставку «Новою Поштою» (50 грн).

 

Оформити картку в Альфа-Банку можна вже сьогодні. Наразі Альфа-Банк видає картки новим клієнтам, яким було недоступне оформлення цифрової картки. Для цього їм необхідно з паспортом і ідентифікаційним номером звернутися до будь-якого відділення банку.

 

Клієнти, які мають цифрову картку «єПідтримки», зможуть отримати пластикову картку на початку лютого, замовивши її «Новою Поштою» або у відділенні банку.

 

Як повідомляла УМ, 19 грудня в Україні стартувала програма виплати всім вакцинованим громадянам по 1 000 гривень. Їх можна буде витратити лише у певних сферах: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт, виставку чи придбати книги. Або купити квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення. Пенсіонери зможуть на ці гроші придбати ліки.

 

Гроші можна отримати через monobank, A-Банк, Альфа-Банк, Укргазбанк, ПриватБанк і Ощадбанк. Перелік банків оновлюється.

 

Сама ж програма виплат діятиме протягом усього 2022 року, її розширять.